Анонси

           



          Назад

          Актуальний стан справ забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб станом на 11.11.2022

          В області зареєстровано 79,3 тис. внутрішньо переміщених осіб.

          Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332, з 24.02.2022 по 11.11.2022 за призначенням допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам звернулось                             58,8 тис. осіб. З них отримувачів зазначеної допомоги, житло яких зруйноване або непридатне до проживання майже 3 тис. осіб.

          Завдяки реалізації Урядової соціальної програми «Прихисток»   9,1 тис. внутрішньо переміщених осіб отримали безкоштовний притулок в жилих приміщеннях. Особам та організаціям, що безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб за Урядовою програмою, виплачено компенсацій на загальну суму майже 6,4 млн гривень.

          В області відкрито  3 модульні містечка на 792 ліжко-місця в                         с. Новоселівка Киселівської сільської ради Чернігівського району та с. Новий Биків Новобасанської сільської ради Ніжинського району. Тривають роботи щодо встановлення 3 модульних містечок на 528 ліжко-місць в с. Старий Білоус та с. Рівнопілля Новобілоуської сільської ради, в с. Новоселівка Киселівської сільської ради Чернігівського району.

          Вживаються заходи щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та осіб, які втратили житло за рахунок фонду житла, призначеного для тимчасового проживання. Так, у місті Чернігові до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, включено             151 кімнату у гуртожитках освітніх закладів для проживання жителів міста, житло яких зруйновано або непридатне до використання.

          Проводиться робота по забезпеченню внутрішньо переміщених осіб різними видами послуг, зокрема, медичними, соціальними. Так внутрішньо переміщеним особам надано майже 831,8 тон гуманітарної допомоги. Медичні послуги в різних закладах області отримало майже 6,7 тис. осіб. В центрах зайнятості зареєстровано 611 безробітних осіб зі статусом внутрішньо переміщеної особи, з них 70 – працевлаштовано.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах