Анонси

           



          Назад

          Цифровізація соціальної сфери забезпечить більш якісну взаємодію держави та громадян, - Костянтин Кошеленко відвідав Рівненщину

          22 листопада 2022 року відбулась робоча поїздка заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка до міста Рівне з метою перевірки стану впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (далі - ЄІССС) у Рівненській області.

          У рамках поїздки була проведена робоча нарада щодо результатів впровадження ЄІССС, де були обговорені питання:

          - централізоване призначення, нарахування та виплати допомоги на проживання ВПО;

          - стан цифровізації та впровадження перших шести допомог в ЄІССС (допомога малозабезпеченим сім’ям, допомога на дітей одиноким матерям, допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомога при усиновлені дитини, допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною);

          - впровадження реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

          Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України, підкреслив важливість цифровізації соціальної сфери, що забезпечує впровадження ЄІССС.

          “Цифровізація соціальної сфери триває в масштабах усієї країни. Вона забезпечить більш якісну взаємодію держави та громадян, підвищить безпеку персональних даних та прискорить надання послуг, а також прибере бюрократичні перепони. Єдина інформаційна система соціальної сфери - це фундамент цифровізації, що забезпечує перехід від районоорієнтованості до екстериторіального принципу. Наразі ми централізували призначення, нарахування та виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Завдяки цьому можна швидко змінити в довідці ВПО неактуальне місце проживання, виправити помилкові дані, з’ясувати та усунути причину затримки виплат або знятись з обліку як ВПО у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту. Після завершення бета-тестування така можливість буде доступна й онлайн у Дії. Також до кінця року ми цифровізуємо, впровадимо 6 допомог в ЄІССС. По трьом з них можна буде подати заяви онлайн на порталі Дія - це допомога при усиновленні дитини, допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною, та державна соціальна допомога особам із інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, - зазначив Костянтин Кошеленко.

          Зі свого боку, Іванна Смачило, заступниця голови облдержадміністрації з питань цифрових трансформацій і цифровізації, підкреслила важливість цифровізації соціальних послуг у воєнний час та поінформувала про результати роботи у цьому напрямку в Рівненській області.

          “Державний сервіс має бути зручним і доступним для людей. Особливо це важливо у воєнний час. Отримання соціальних послуг у таких умовах для багатьох українців є критично важливим. Мова йде, зокрема, про переселенців та людей інших вразливих категорій. Загалом на Рівненщині реалізація дослідно-промислової експлуатації Єдиної інформаційної системи соціальної сфери розпочалася з січня цього року. Потім у зв’язку із введенням воєнного стану процес призупинили, а відновили вже з червня. Тоді ж було включено виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та 6 соціальних допомог. Власне, це було одне з пріоритетних завдань. І ми докладаємо максимум зусиль, щоб цифровізація соціальної сфери й надалі сприяла спрощенню отримання державних послуг”, - зазначила Іванна Смачило.


          Довідково:

          Єдина інформаційна система соціальної сфери - це комплексна система, призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

          ЄІССС є фундаментом для цифровізації соціальних послуг та надає можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі або через електронні сервіси порталу Дія.

          Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.

           

          Прес-служба Міністерства соціальної політики.

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах