Анонси

           



          Назад

          ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ ЗА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ З ДОГЛЯДУ!

          З 2023 року припиняється виплата деяких компенсаційних виплат за надання соціальних послуг з догляду, зокрема:

          – компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку  (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.1996
          № 832);

          – компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558).

          Тому отримувачам вищезазначених компенсацій, які і надалі планують здійснювати догляд, необхідно обрати новий вид компенсацій.

          Зокрема Урядом передбачено наступні виплати за догляд:

          – компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України
          від 23.09.2020 № 859).

          Компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають та пов’язані спільним побутом.

          Компенсація призначається на 12 місяців і виплачується щомісячно.

          – компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 № 1040).

          Цей вид компенсації призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, пройшла підготовку та перепідготовку з основ догляду особам, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися.

          Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, призначається на строк надання соціальних послуг з догляду на професійній основі, визначений у договорі.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах