Анонси

           



          Назад

          Урядом ухвалено постанову щодо професійної адаптації ветеранів та членів їхніх сімей

           

           

          Кабінетом Міністрів України 07 березня 2023 року ухвалено постанову  за № 197, якою внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України    від 31 березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 р. № 432, які регламентують надання послуги з професійної адаптації.

          Наразі професійною адаптацією є заходи, спрямовані на здобуття, відновлення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок шляхом професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, надання соціальних послуг у сфері зайнятості, підвищення професійної мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці, забезпечення продуктивної зайнятості.

          Професійна орієнтація осіб відтепер здійснюється суб’єктами освітньої діяльності, міжрегіональними (регіональними) центрами зайнятості, їх філіями, іншими підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання у порядку, визначеному законодавством.

          Також впроваджується періодичність отримання професійної адаптації та надання соціальних послуг у сфері зайнятості ветеранів війни та членів їхніх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

          Так, особа може повторно отримати послугу з професійного навчання, але не раніше ніж через три роки після отримання такої послуги, за умови наявності підтвердженого страхового стажу не менше двох років.

          Ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня зайнятості ветеранів війни, військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби та їх конкурентоспроможності на ринку праці.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах