Анонси

           



          Назад

          Розвиток Єдиної інформаційної системи соціальної сфери є нашим пріоритетом у 2023 році, - Костянтин Кошеленко

          Заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко провів робочу нараду з заступниками начальників обласних військових адміністрацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTО) в онлайн-форматі щодо цифровізації соціальної сфери та пріоритетних напрямків у 2023 році. Також у нараді взяли участь представники Мінсоцполітики та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики”.

          «Розвиток Єдиної інформаційної системи соціальної сфери на 2023 рік є нашим пріоритетом. Ми розширюємо її функціональність, впроваджуючи нові підсистеми, щоб забезпечити якісне та швидке надання соціальних допомог і послуг громадянам та полегшити взаємодію між державними органами», — підкреслив Костянтин Кошеленко.

          Учасники розглянули проблемні питання та проаналізували першочергові кроки для впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери у 2023 році.

          Зокрема, серед окреслених пріоритетних напрямів роботи обговорили:

          • впровадження 6 видів допомог у ЄІССС для забезпечення якісного та швидкого прийняття рішень щодо надання соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та особам з інвалідністю з дитинства, а також допомоги на дітей одиноким матерям, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, на особу, яка доглядає за хворою дитиною та при усиновленні дитини;

          • удосконалення системи централізованого банку даних з проблем інвалідності, що дозволить легко збирати та зберігати інформацію про проблеми інвалідності, а також надавати доступ до неї відповідним службам та організаціям;

          • впровадження Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, що дозволить збирати, зберігати та використовувати дані про надавачів та отримувачів соціальних послуг.

          «ЄІССС є основою цифрової трансформації соціальної підтримки, і ми вдячні регіонам, які долучаються в пілоти та активно тестують нові підсистеми та продукти разом з нами. Ця взаємодія дозволяє зробити систему більш зручною у використанні та врахувати пропозиції і ідеї профільних користувачів», - сказав Костянтин Кошеленко.

          Крок за кроком до цифрової держави!

          Джерело: Міністерство соціальної політики України.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах