Анонси

           



          Назад

          Безбар’єрність – це…

          Що ж таке безбар’єрність? Безбар’єрність – це не лише наявність пандусу, це  філософія суспільства без обмежень, в якому забезпечуються рівні права та можливості для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, здобутті освіти, спілкуванні, дозвіллі, розвитку.

          Які групи людей потребують безбар’єрності? Безбар’єрності потребують не лише особи з інвалідністю, а і вагітні жінки, батьки дітей до 12 років, ветерани, безхатькі, літні люди, одинокі люди, безробітні, бідні, матері одиначки, жінки, онкохворі, підприємці. Тобто, так чи інакше питання безбар’єрності стосується кожної людини, бо впродовж  життя  кожна людина може з ними стикатися.

          Під час конференції «Безбар’єрна Україна», що відбулася  05.05.2023 за участю начальника обласної військової адміністрації В.Чауса, голови обласної ради О.Дмитренко, представників органів влади та громадськості були обговорені питання: важливості створення безбар’єрності в області; рішення органів влади, спрямовані на створення безбар’єрності у містах та громадах; регіональний план щодо  безбар’єрної відбудови України.

          За результатами регіональної конференції Вячеславом Чаусом було підписано Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

          Обласний план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затверджений розпорядженням начальника обласної військової адміністрації 27.04.2023 № 205.

          Ознайомитися з обласним планом можна за посиланням  https://upsz.cg.gov.ua/web_docs/1771/2023/04/docs/%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BF%20205.doc .

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах