Анонси

           



          Назад

          Першого червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.

                Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.

                  У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

                   В Україні день захисту дітей відзначають із 1998 року.

                   Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

                   Кожна дитина має право бути захищеною, має право на розвиток й навчання, має право на краще є. Це свято для дітей, але й день нагадування суспільству щодо необхідності їх захисту, створення умов для того, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали свідомими громадянами своєї країни.

                   Нажаль сьогодні діти в Україні звикають до звуків сирен. Досі рахують втрати ворога, збиті літаки та спалені ворожі танки. Маленькі українці й україночки малюють війну та мріють про Перемогу. Ми маємо обов’язково повернути нашим дітям щасливе дитинство у мирній Україні.

                   Громадською організацією «Чернігівська обласна організація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» саме сьогодні,                в день захисту дітей проведено фізкультурно – оздоровчий захід «Рухова активність, здоровий спосіб життя, здорова нація». Учасників заходу привітала директор Департаменту соціального захисту населення Лугова В.М.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          ОГОЛОШЕННЯ про надання пропозицій до розробки проекту плану заходів на 2025-2026 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах