Анонси

           



          Назад

          3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю!

          Щороку 3 грудня Україна разом із світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

          Під час війни, кількість людей, які отримують інвалідність стрімко зростає. Так, щодня Захисники і Захисниці України, цивільні чоловіки, жінки та діти отримують інвалідність через поранення або внаслідок захворювань.  Всім цим людям потрібна підтримка друзів та рідних, повернення  до навчання, роботи, медична і соціальна підтримка, а завдання держави і громади зробити все необхідне для цього, бо життя у війні - це не привід відмовитися від впровадження важливих реформ та змін. Навпаки, це час, коли потрібно зосередитися на тому що працює, дає результат, допомагає людям з інвалідністю.

          В рамках Національної стратегії безбар’єрності в області проводяться заходи з її реалізації. Так, створено систему укриттів у закладах освіти з урахуванням принципів безбар’єрності та доступності, облаштованні споруди цивільного захисту засобами, що забезпечують доступ маломобільних груп населення, облаштованно  укриття допоміжними засобами в закладах охорони здоров’я.

          Також, активно здійснюється розбудова системи соціальних послуг в громадах. Розвивається мережа реабілітаційних послуг,  в тому числі і для дітей в рамках розвитку системи раннього втручання. Розробляється скоординований маршрут отримання послуг від реабілітаційного стаціонару до громади. Здійснюється психосоціальна підтримка населення в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» на рівні районів та громад.

          Ми всі, кожен на своєму місці можемо багато чого зробити щоб допомогти іншим. Тому, висловлюю щиру вдячність громадським організаціям,  об’єднанням осіб з інвалідністю та ветеранів, благодійникам, громадам і всім, хто за покликом серця присвятив себе служінню людям, відкрив своє серце для добра. Ваша щоденна праця є вкрай важливою та необхідною.

          На передодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю хочу побажати людям з інвалідністю та тим, хто їм допомагає, невичерпної енергії, життєвої сили, родинного затишку, оптимізму, добробуту, щастя та мирного неба над головою. І завжди пам’ятати, що кожна людина -  це цілий всесвіт.                                                                                                                                                           

           Валентина ЛУГОВА

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах