Анонси

           



          Назад

          Підведено проміжні підсумки участі Чернігівської області в пілотному проєкті ПРООН щодо удосконалення системи надання соціальних послуг

          15 травня 2024 року в обласному центрі підвели проміжні результати участі Чернігівської області в пілотному проєкті Програми розвитку ООН «Удосконалення системи соціальної роботи та надання соціальних послуг в 6 цільових областях шляхом проведення аналізу стану організації та надання соціальних послуг у територіальних громадах, ідентифікації надавачів та визначення потреб задля цифровізації процесів».

          Участь у заході взяли члени Робочої групи з питань визначення потреб населення Чернігівської області у соціальних послугах, експерти проєкту ПРООН «Ліга соціальних працівників України», ГО «Український інститут соціальних досліджень імені О.Яременка», керівники районних та міських управлінь соціального захисту населення, представники громад.

          «Чернігівщина – прикордонна. Населені пункти, розташовані в близькості до ворога, знаходяться під постійними обстрілами. Відтак і кількість людей, які потребують соціальної підтримки, збільшується: діти, ветерани війни, сім’ї загиблих, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи тощо. Необхідно, до того ж, і розширювати перелік послуг, бо на це є попит. Приміром, соціально-психологічна реабілітація, соціальне відновлення ветерана та інші послуги»,зазначила Валентина Лугова, директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заступник голови Робочої групи з питань визначення потреб населення Чернігівської області у соціальних послугах .

          За допомогою проведеного аналізу в області вдалося сформувати загальну картинку щодо рівня задоволення потреб населення в соціальних послугах, виявити перепони, що постають перед громадами, а також визначити пріоритети для подальшого розвитку.

          «Чернігівщина не побоялася взяти участь у пілотному проекті та показати внутрішню сторону системи надання соціальних послуг. Це один із перших кроків для поліпшення якості надання послуг», – повідомила експертка ПРООН, в.о.директора «Ліга соціальних працівників України» Вікторія Галайдюк. Вона представила оцінку ефективності та перспективи розвитку системи надання соціальних послуг у Чернігівській області, навела узагальнені соціально-демографічні характеристики територіальних громад, забезпечення базовими та іншими соціальними послугами населення, стан планування та фінансування, організації та управління, виокремила найбільш затребувані послуги.

          Представники громад поділилися власним досвідом розвитку системи надання соціальних послуг. Зокрема участі у грантових ініціативах, спрямованих на розвиток соціальних послуг, як додаткового інструменту підтримки.
                 Захід проведено за сприяння ПРООН в Україні за фінансової підтримки ЄС, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» та Уряду Швеції.

           

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах