Анонси

           



          Назад

          Упродовж травня ще 56 територіальних громад долучилися до Програми життєстійкості та підтримуватимуть ментальне здоров’я своїх мешканців. Це - фінальний відбір в рамках пілотного проєкту Міністерства соціальної політики.

          З-поміж лідерів серед областей - Київська, Сумська та Івано-Франківська. Загалом, Центри життєстійкості працюватимуть у 209 територіальних громадах у 22 областях України. Експериментальним проєктом Мінсоцполітики не хоче обмежуватися і в планах на наступний рік - масштабувати його, аби житель кожної громади мав доступ до Центру життєстійкості.

          Сьогодні психологічна допомога потрібна всім. Важливо, щоб кожен знав, де є дружній безбар’єрний простір, де нададуть професійну підтримку, познайомлять з тими, хто проходить схожі виклики. Активність громад, які долучилися до проєкту, свідчить, що такі Центри вкрай потрібні українцям — незалежно від територіального розташування,” — сказала Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

          Спільними зусиллями Міністерства, органів місцевого самоврядування, бізнес-партнерів та громадського сектору, вже 73 Центри життєстійкості надають свої послуги громадянам. Із найбільш затребуваних - групові навчальні тренінги “Самодопомога Плюс” від ВООЗ та “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ. А також - індивідуальні консультації з психологами та фахівцями соціальної роботи.

          Нагадаємо, що попри те, що травневий відбір став фінальним цьогоріч, кожна громада має змогу долучитися до проєкту поза конкурсом .

          Така практика вже існує: 10 діючих Центрів життєстійкості надають свої послуги коштом благодійників (міжнародного фонду ЮНІСЕФ та агро-холдингу “Астарта”) або з фінансування місцевого бюджету.

          Загальний список  відібраних громад доступний на сайті Міністерства соціальної політики.

          Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.

           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах