Анонси

           



          Назад

          Мінсоцполітики та банківські асоціації співпрацюватимуть задля доступності та прозорості виплат соціальної допомоги: деталі

          Міністерство соціальної політики України домовилося про співпрацю з Асоціацією українських банків (АУБ) та Незалежною асоціацією банків України (НАБУ). Це зокрема дасть змогу напрацювати централізований механізм виплат окремих видів соціальної допомоги. Відповідні меморандуми сторони підписали сьогодні, 23 травня 2024 року. 

          «Команда Мінсоцполітики спрямовує усі зусилля на те, щоб державна соціальна допомога відповідала актуальним потребам населення, а отже була доступною, прозорою, інклюзивною та швидкою в наданні та отриманні. Пришвидшити реалізацію реформ нам допоможуть нові партнери, які об'єднують банківські установи. Така співпраця є ще одним важливим кроком до нашої мети – прозорого та ефективного механізму виплат допомог і надання соціальних послуг», – сказала Оксана Жолнович, міністерка соціальної політики України.

          Сторони домовилися співпрацювати насамперед у таких напрямах:

          • розвиток інклюзії у сфері надання адміністративних послуг;
          • розроблення механізму залучення банківських установ до процесу оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, пенсій, субсидій та компенсацій. 

          У фокусі спільної роботи – розширення функціоналу «Кабінету Банку». Сьогодні програмне забезпечення дає можливість отримувати виплатні відомості від органів соціального захисту населення та передавати їх до банківських установ для опрацювання. Згодом такий функціонал дозволить співробітникам банків реєструвати звернення громадян для отримання соціальної допомоги. Тобто у перспективі різні види соціальної допомоги можна буде отримувати у найближчому відділенні банку або навіть в онлайн-банкінгу, не виходячи з дому.

          Крім того, Мінсоцполітики прагне побудувати цілісну виплатну систему, включно з низкою обміну даними із різними державними установами для моніторингу та верифікації соціальних виплат. 

          Зі свого боку асоціації запевнили у підтримці реалізації спільних проєктів.

          «Зараз є дуже багато прикладів обʼєднання бізнесу і держави, і, напевно, немає бізнесу в країні, який би не був залучений до хоча б якоїсь частини соціальних проєктів. У цій співпраці народжуються найкращі рішення, в ній народжується порозуміння і з неї може вийти ще один класний приклад синергії між державою і приватним бізнесом», – наголосив Володимир Мудрий, голова ради Незалежної асоціації банків України.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах