Анонси

           



          Назад

          Пакунок малюка: три тисячі наборів з оновленим складом вже доставлені у громади

          В Україні кожна сім'я, у якій народилася дитина, може отримати від держави «Пакунок малюка» - бебі-бокс для новонароджених. Він містить усе необхідне для догляду за малюком у перші місяці його життя - це понад 90 якісних речей: підгузки, ковдри, одяг, рушник, іграшки та інші необхідні засоби.

          У 2024 році Міністерство соціальної політики України оновило вміст цього боксу. Минулого року були проведені публічні консультації з молодими родинами, у яких з’явилися діти. Молоді батьки радо поділилися своїм досвідом, щоб вони змінили чи додали до бебі-боксу, відштовхуючись від свого досвіду появи новонародженого у родині. 

          Тепер у оновлений “Пакунок малюка додали товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі.Також збільшили розмір пледа-ковдри ії зменшили кількість одягу малого розміру, з якого малята швидко виростають. 

          “Перші три тисячі “Пакунків малюка” з оновленим складом вже пішли на громади. І це справді чудова новина, тому що в умовах війни ми зберегли цю програму, а українські виробники та постачальники дитячих товарів зголосилися і далі брати участь в ній. Нам всім зараз складно, тому ця підтримка важлива для багатьох родин”,- сказала Уляна Токарєва, заступниця міністерки соціальної політики. 

          Крім того, у новому пакунку малюка додана книжка “Від народження до року”, яку розробили і надрукували партнери міністерства - ЮНІСЕФ. Це практичний порадник для всіх батьків новонароджених, який взяв найкраще зі світового досвіду і об’єднав зі знаннями українських експертів та експерток.

          Отримати “Пакунок малюка” можна отримати в пологовому будинку після народження дитини.

          Якщо в цей момент там відсутній бебі-бокс, протягом 30 календарних днів із дня народження дитини можна подати заяву на його отримання: до органів соціального захисту населення або до Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання чи перебування.

          Якщо дитина народилася у пологовому, але на момент виписки там не було “Пакунка малюка”, необхідні такі документи: 

          • Заява про надання «Пакунка малюка»;
          • Свідоцтво про народження дитини.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах