Анонси

           



          Назад

          Відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації

          27 червня 2024 року відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації, голови Координаційного центру  Жанни ШЕРСТЮК, на якому обговорили питання щодо запровадження в області комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості на рівні громад.

          Цього року Чернігівщина долучилася до проєкту зі створення Центрів життєстійкості. У шести громадах – Коропській, Ніжинській, Корюківській, Чернігівській, Михайло-Коцюбинській, Городнянській – вони вже розпочали роботу, ще три громади (Бахмацька, Борзнянська, Добрянська) наразі  чекають рішення конкурсної комісії щодо визначення надавачів соціальних послуг.

          Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Валентина ЛУГОВА детально розповіла про особливості та розвиток системи надання соціальних послуг, зокрема і формування життєстійкості в територіальних громадах області.

          Також під час засідання представники громад, де ця послуга вже працює, поділились досвідом її впровадження.

          Алла ШАПОВАЛ, директор КНП «Центр соціальних служб» Коропської селишної ради та Лариса ЗАГРИВА, директор КНП «Центр надання соціальних послуг» Михайло-Коцюбинської селищної ради,  розповіли про запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в Коропській та Михайло-Коцюбинській громаді.

          Про проблемні питання, які виникають при запровадженні послуги розповіла соціальна працівниця Благодійного фонду «Карітас Чернігів», соціальна менеджерка проєкту «Життєстійкість» Леся Стасюк. Серед них – недостатність фінансування, потреба у більшій кількості психологів, неоднаковий доступ до послуг (недостатнє інформування людей, які не мають доступу до інтернету та не користуються соціальними мережами), стигматизація, відсутність чіткої методології в оформленні документації.

          Принагідно радниця голови ОДА, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в області Інна Чистенко розповіла про реалізацію програми та інструменти, які вона пропонує, а також сервіс «Швидкодопомога».

           
           

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах