Анонси

           


          Новини

          Назад


           

          <<<243 - 253 з 2023>>> Архів
          02 Серпня 2023 13:42
          02 Серпня 2023 09:34
          28 Липня 2023 12:26
          27 Липня 2023 15:01
          26 Липня 2023 15:57
          26 Липня 2023 14:04

          Стартує проєкт «Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок»

          Стартує набір на програму розвитку сімейного ветеранського бізнесу, в т.ч. бізнесу діючих військових та їх родин, який реалізується ГО Pro Women UA та ГО Nomad.live за підтримки Українського Ветеранського Фонду. Даний проєкт дасть змогу зняти з учасників програми стигму сприйняття «повернення з війни та неможливості себе знайти в цивільному житті».

          Програма «Розвиток сімейного бізнесу ветеранів/ок»

          26 Липня 2023 10:27

          До Дня Незалежності українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають разову грошову виплату

          21 липня, на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо разової грошової виплати ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань» Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

          24 Липня 2023 16:44

          Грошові виплати населенню, яке постраждало внаслідок руйнування Каховської гідроелектростанції

          Постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2023 р. № 691 внесено зміни до Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2023 р. № 626, якими передбачено надання одноразової виплати громадянам, незалежно від отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

          Відтепер грошову допомогу від держави отримають всі громадяни, які на момент Каховської катастрофи проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення. Також, зазначену допомогу можуть отримувати в тому числі ті, хто постраждав від підтоплення внаслідок руйнування Каховської ГЕС на тимчасово непідконтрольній Україні території.

          24 Липня 2023 16:04

          «Автошколи для людей з інвалідністю» - державна послуга з навчання керуванню транспортним засобом особами з інвалідністю

          Міністерством внутрішніх справ України в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» реалізується проект «Автошколи для людей з інвалідністю».

          Метою Проекту є розширення можливостей територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС із специфічними умовами навчання для осіб з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату. В межах Проекту МВС створено державну послугу з навчання керуванню транспортним засобом особами з інвалідністю та отримання ними посвідчення водія.

          Підготовку слухачів із числа осіб з інвалідністю розпочато в закладах вищої освіти МВС із специфічними умовами навчання в п’яти регіонах України, зокрема у Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській Львівській та Хмельницькій областях.

          Державна послуга проекту МВС покликана створити рівні можливості для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

          Більш детальна інформація про проект за посиланням https://www.ispf.gov.ua/news/avtoshkoli-dlya-lyudej-z-invalidnistyu230719.

           

          24 Липня 2023 12:08
          20 Липня 2023 13:46

          Онлайн-послуги для вимушених переселенців у Дії: відповіді на поширені запитання

          Мільйони українців були змушені евакуюватися в безпечніші регіони України. На проблеми громадян відреагували онлайн-послугами. Запустили сервіси для переселенців у Дії, щоб українці не ходили до органів соцзахисту, а отримували держпослуги зручно.

          За час існування послуг:

          • 1,4+ млн українців скористалися комплексною послугою для ВПО;
          • понад 200 тисяч разів скасували довідку переселенця;
          • 110+ тисяч змінили місце проживання в Дії.

          Послуги зміни фактичного місця проживання і скасування довідки переселенця повністю автоматичні. Не треба чекати рішення чиновника та витрачати час на черги та поїздки у держоргани. 

          Послуги реалізуються Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Embassy of Sweden in Kyiv.

          Фейсбук-сторінка порталу Дія

           

          <<<243 - 253 з 2023>>> Архів

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах