Анонси

           



          Назад

          Щодо нарахування індексації, якщо місяць відпрацьовано не повністю

          Головним управлінням праці та соціального захисту населення облдержадміністрації уважно розглянуто звернення щодо нарахування індексації, про що в межах компетенції повідомляємо наступне.

          При проведенні індексації грошових доходів застосовується Порядок проведення індексації грошових доходів населення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (зі змінами та доповненнями). Постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2012 № 526 були внесені чергові зміни, які були офіційно опубліковані 21.06.2012 р. та набрали чинності з цієї дати.

          Відповідно до п. 14 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, роз’яснення щодо його застосування надає Мінсоцполітики.

          Лист Міністерства соціальної політики України від 27.08.2012 р. № 261/10/136-12, розміщений на офіційному сайті, можна вважати роз’ясненням. В листі зазначається, що у разі відпрацювання працівником неповного робочого місяця, сума індексації і, відповідно, фіксована сума індексації визначається з розрахунку за повний відпрацьований місяць, а виплачується пропорційно відпрацьованим дням. Оскільки крім реєстраційного номеру іншої дати щодо його застосування не зазначено, то, на нашу думку, варто керуватися роз’ясненням після дати, що відповідає реєстраційному номеру, тобто після 27.08.2012 р.

          У разі, якщо працівник не відпрацював у місяці жодного дня у зв’язку з відпусткою або з інших причин, нарахована йому щомісячна премія індексації не підлягає, хоча і є її об’єктом нарахування, оскільки, виходячи із вищезазначеного листа, індексація виплачується пропорційно відпрацьованим дням.

          Назад

           

          Версія для людей з вадами 

          зору

           

          Анкета для опитування щодо доступності публічних послуг у сфері соціального захисту населення

           

          Гарячі телефонні лінії

          "Інформація для внутрішньо переміщених осіб за телефоном "гарячої лінії"::
          (04622) 5-99-38
          Телефони в районах